De waarde van een Domeinnaam....

Het is voor velen het startpunt van hun onderneming, het zoeken naar een beschikbare domeinnaam. Je gebruikt een domeinnaam om e-mailadressen aan te maken en een website bereikbaar te maken. 

Een goede pakkende domeinnaam is waardevol, het zorgt voor herkenbaarheid en vertrouwen bij de klant. Is de domeinnaam ook nog eens gemakkelijk te spellen en te onthouden? Dan is hij extra waardevol.

Wist je dat? Je meer dan één domeinnaam kunt gebruiken? In de tegenwoordige tijd is dit heel erg normaal. 8 op de 10 bedrijven heeft meerdere domeinnamen. Al deze domeinnamen kun je eenvoudig aan elkaar koppelen waardoor je bereikbaar zult zijn onder iedere Domeinnaam.

Dit betekend overigens niet dat je voor iedere domeinnaam een aparte website moet hebben. NEE! iedere domeinnaam kun je doorverwijzen naar één website, er blijft echter wel één hoofd-domeinnaam.

Los van de bereikbaarheid, waarborg je ook de veiligheid van jouw onderneming online. Het wordt voor de concurrentie moeilijker om een sterk gelijkende domeinnaam te registreren, je maakt het meeliften op jouw successen moeilijker.

Denk goed na tijdens de registratie van een domeinnaam en registreer gelijkende of beschrijvende domeinnamen. Deze keuze heb je vaak maar een keer.

Denk ook eens na over het registreren van een domeinnaam die verloopt (weer beschikbaar komt), een domeinnaam die eerder door een ander gebruikt is, heeft vaak nog steeds waarde. Er zijn bijvoorbeeld andere websites die doorverwijzen naar de domeinnaam. Je profiteert met een dergelijke domeinnaam van een vliegende start. Je krijgt vanaf het eerste moment bezoekers naar je website en dat is natuurlijk waar je het allemaal voor doet. 

Wil je hulp bij het zoeken van een goede domeinnaam? Of ben je nieuwsgierig naar welke domeinnamen er eerdaags vrij komen met waarde, die voor jou interessant kunnen zijn. Neem dan contact met ons op door hier te klikken.