Bel mij terug

Domeinnaam – Hoe belangrijk is een Domeinnaam?

Domeinnaam – Hoe belangrijk is een Domeinnaam?

“Wat is een domeinnaam precies?” “Waar moet ik opletten als ik een nieuwe domeinnaam ga kiezen?”  “Hoe belangrijk is een goede domeinnaam?” Deze vragen worden ons regelmatig gesteld. Hieronder geven wij antwoord op deze vragen.

 

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam, afgekort ‘ domein’, is de URL of het internetadres waarop een website of webwinkel op het internet bereikbaar is. Onze domeinnaam is Montermedia.nl. Toets je montermedia.nl in jouw internetbrowser dan kom je op onze website terecht. Een domeinnaam bestaat vaak uit een naam gedeelte, in onze situatie is dat ‘montermedia’ en een extensie ‘.nl’. Hanteer je deze regel dan is het voor potentiële bezoekers makkelijk om jouw domeinnaam te onthouden

 

Hoe belangrijk is een domeinnaam?

Een domeinnaam is super belangrijk.

  1. Een domeinnaam is waardevol voor de bezoekers. Een domeinnaam wordt vaak in verband gebracht met de inhoud van de website. Een domeinnaam is het eerste wat een potentiële bezoeker ziet en speelt dus een belangrijke rol bij de verwachting.
  2. Herkenbaarheid bij bezoekers
  3. Heb je een domeinnaam die gemakkelijk te onthouden is, dan zorgt dit voor herkenbaarheid. Je website zal hierdoor beter worden bezocht.
  4. Professionaliteit
  5. Een eigen domeinnaam straalt professionaliteit uit. Ook oogt het professioneel wanneer je e-mails kunt versturen via je eigen domeinnaam. in plaats van een gratis e-mail zoals Gmail, Hotmail of Yahoo.
  6. Zoekmachine
  7. Niet alleen voor bezoekers is een domeinnaam van belang, ook Google hecht waarde aan de domeinnaam bij de rangschikking van de website in de zoekresultaten.

 

Spelregels voor een goede domeinnaam

Wil je een goede sterke domeinnaam? Kies dan uit de volgende opties:

  •    Verwerk je productcategorie of dienst in je domeinnaam, zoals rugzakkenwinkel.nl of danslesalmere.nl
  •    Een simpele en makkelijk te onthouden domeinnaam, zoals bol.com
  •    Je bedrijfsnaam of naam of een combinatie van deze twee, zoals kapsalonmarloes.nl

Waar je ook voor gaat, zorg er in elk geval voor dat je een domeinnaam kiest die door iedereen goed te spellen is en gemakkelijk onthouden kan worden. Een streepje in je domeinnaam maakt voor de zoekmachines niet uit, maar kan wel verwarrend zijn. Probeer eerst de naam zónder het streepje vast te leggen.

 

Extensie

Bij de keuze voor een extensie is de belangrijkste vraag die je moet stellen: Vanuit welk land wil je bezoekers ontvangen? Richt je je alleen op de Nederlandse of Belgische markt, dan kun je volstaan met de extensies .nl of .be. Wil je internationaal gaan? Kies dan voor de extensie .com. Wij kunnen vrijwel alle extensies zoals .com, .eu, .info, .nu etc. voor je registreren.

 

Mark Wiggelaar